6. augusta 2012

Outdoor bootcamp

Cez víkend som absolvovala 18km beh + outdoor Bootcamp Zone Slovakia tréning...dnes síce necítim deltový sval a ramená, ale stálo to za to, super!!!

BOOT CAMP je intenzívny kruhový skupinový tréning vychádzajúci z vojenského konceptu.
Kombinácia posilňovania s “kardio” cvičením pod dohľadom profesionálnych trénerov zaručuje neustále sa zlepšovanie v rôznych oblastiach kondície.


Bootcamp je pre všetky vekové kategórie predovšetkým výzva a jeho sila je predovšetkým v tímovom poňatí cvičenia. Určený je všetkým, ktorí sa chcú dostať do formy, vytvarovať si postavu alebo zhodiť pár kilogramov. Tréningy sa obyčajne konajú vonku za každého počasia, v zimných mesiacoch to môže byť kombinácia indoor a outdoor cvičení podľa rozhodnutia inštruktora. Bootcampu sa venujú muži i ženy vo všetkých vekových kategóriách, no obzvlášť je obľúbený medzi klientmi vo veku okolo 30 rokov, ktorí sú zaťažení časovo a psychicky náročným zamestnaním.
Koncept vychádza z prijímacieho tábora armády USA. Museli ním prejsť všetci, ktorí sa chceli stať profesionálnymi vojakmi. Názov tento špeciálny výcvik dostal práve od týchto kadetov bootcamp. Originálny výcvik je vždy prispôsobený miestnym podmienkam a mentalite cvičencov. Koncept bootcamp má vojenský nádych, frekvencia cvikov a intenzita ich cvičení je pochopiteľne však miernejšia. Typické pre bootcamp sú ranné šprinty, stovky klikov a intervalové cvičenia s minimálnymi prestávkami na oddych.
Poznáme viacero druhov bootcampu. Základným je originálny bootcamp, ktorý je nielen fyzická, ale i psychická výzva. Inštruktori vás už po krátkom čase spoznajú a vedia vám pomôcť, aby ste dosiahli vytúžené ciele. Ideálny počet v skupine je do 12 až 15 osôb. Práve s ostatnými účastníkmi sa nenudíte, získate nielen nových priateľov, ale naučíte sa tímovej spolupráci. Ďalšími populárnymi formami pre všetky vekové kategórie sú pilates bootcamp, running bootcamp, vital bootcamp a iné typy cvičení.

 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára