31. júla 2012

Ranné cvičenie...

Dnešné ráno som začala: 6 km beh + 30 min domáci workout

Ráno po zobudení vôbec nie je od veci si trochu natiahnuť svaly a prípadne si zacvičiť. Samozrejme, závisí to od množstva času, ktoré ste ochotný investovať do seba. Žiadna investícia však nebude márna.
Ráno po zobudení si doprajte aspoň minútu na strečing. Začnite ľubovoľným spôsobom a naťahujte horné aj dolné končatiny, každú partiu asi po dobu 15 sekúnd. Ak máte záujem redukovať telesnú hmotnosť zo zásoby tukov, skúste použiť stacionárny bicykel, prípadne si choďte zabehať... na 15 minút vysoko intervalovým spôsobom. Cvičte na lačno. Intervalový tréning vyzerá tak, že 30s pracujete naplno a nasledovných 60s veľmi pomaly. V takomto intervale zotrvajte 10-15 minút. Namiesto bicykla však môžete použiť aj švihadlo, striedanie rýchlej a pomalej chôdze (alebo aj šprintov), plávanie, korčuľovanie, eliptikal, stepper a pod. Riaďte sa svojim zdravotným stavom i kondíciou.
Strečujte a pohybujte sa 15 minút každý deň intervalovým spôsobom a za 2 mesiace uvidíte úžasné výsledky. Vaša kondícia sa zlepší o 200%, váš objem a výkon pľúc bude neporovnateľné vyšší, zredukujete 5-10 kg a naberiete svalovú hmotu.
Neurobte však chybu a po cvičení si nedajte nič, čo je sladké a čo obsahuje príliš mnoho sacharidov. Radšej si doprajte kvalitný proteínový nápoj v jogurte (alebo zakysanom mlieku), vajíčka so zeleninou (pokojne aj so slaninou), trochu ovsených vločiek s proteínom alebo iné bielkovinové jedlo.

Zdroj: vladozlatos.com

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára