27. júna 2012

Každý pohyb sa ráta...

Ak skutočne nemáte čas pravidelne cvičiť:

1. Cvičte vedome – pozitívny účinok z cvičenia bude intenzívnejší, ak sa na pohyb sústredíte. Treba ho robiť s čo najväčším nasadením.
2. Zatiahnite brucho – nikdy nezabúdajte na správne držanie tela a zatiahnuté bruško. Ani pri domácich prácach.
3. Prechádzku stihnete ešte dnes – aj keď ste celý deň na nohách, pridajte si ďalších 30 minút chôdze. Môžete si ich rozdeliť na niekoľko častí počas celého dňa.
4. Využite každú voľnú chvíľku – namiesto výťahu použite schody, berte ich po dvoch, vystúpte z MHD skôr, nechajte auto doma, choďte do obchodu pešo alebo na bicykli. Už takýto pohyb redukuje niekoľko tukových buniek bez toho, aby ste sa museli do niečoho nútiť.
5. Tancujte o život – pri tomto pohybe zapojíte rôzne svalové skupiny, stačí si pustiť obľúbenú hudbu, tancovať, spievať a skákať pri nej. Alebo aj upratovať. Je totiž preukázané, že hudba zvyšuje výkon, o to budete spokojnejšia.
6. Posilňujte pri obľúbenom seriáli – aj málo cvičenia je lepšie ako žiadne, preto vyskúšajte pri pozeraní televízie posilňovať stehenné svaly.
7. Zacvičte si s deťmi – ak budete najbližšie dvíhať svoje dieťa, tak vedome stiahnite brucho, spevnite zadok a majte rovný chrbát. Dvíhajte ho z podrepu a zapojte tak aj stehenné a sedacie svaly. Pri prechádzkach s kočíkom predlžujte trasu a zrýchľujte postupne tempo, prípadne behajte alebo si obujte kolieskové korčule.

Ja som dnes plávala 1.2 km/35 min, na viac som nemala čas, musela som utekať do práce...nevadí, aj tak bolo dobré, teším sa :)

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára